Panasonic

Panasonic Zonnepanelen

Waarom Panasonic zonnepanelen kopen?

De Panasonic fotovoltaïsche zonnepanelen ook wel modules genoemd, allen van het type HIT®, zetten in tegenstelling tot conventionele cellen een hoger percentage zonlicht om in elektrische energie. Met andere woorden: ze bieden een groter conversierendement.

Dat komt doordat de HIT®-cellen bestaan uit een combinatie van monokristallijne en amorfe siliciumlagen. Zo gaan er bij het opwekken van energie minder elektronen verloren aan het oppervlak van de zonnecel. En dat maakt de Panasonic zonnepanelen efficiënter.

 

Panasonic | Zonnepanelen | GPC Europe | PV-Groothandel

Panasonic zonnepanelen aankopen? Dat kan op de webshop van groothandel GPC Europe. (als installateur van zonnepanelen)

Dankzij de hoge temperatuurstabiliteit en goede temperatuurscoëfficient blijven Panasonic zonnepanelen van het type HIT® zeer goed presteren, ook bij hogere temperaturen. Door de HIT®-cellen werken de Panasonic modules ook perfect bij diffuus licht. Panasonic heeft 100% controle over het eigen productieproces met zelf ontworpen productie-installaties (van Ingot > Wafer > Cell > Module)

Geschiedenis van Panasonic / SANYO HIT zonnepanelen.

Panasonic is een pionier op het gebied van fotovoltaïsche technologie en produceert sinds 1975 onder het merk SANYO en sinds 2012 onder het merk Panasonic zonnepanelen. Ziehier enkele van de Panasonic / Sanyo mijlpalen op het gebied van zonne-energie. Meer ervaring. Al in 1975 begonnen met de ontwikkeling en eerste commerciële productie van amorfe zonnecellen voor industrieel en privégebruik. Geen enkele andere speler heeft zoveel tijd geïnvesteerd in onderzoek en ontwikkeling op het gebied van zonne-energie-technologie.

 • 1975 SANYO begint met het ontwikkelen van zonnecellen op basis van amorf silicium.
 • 1980 SANYO is de eerste fabrikant ter wereld die zonnecellen op basis van amorf silicium op commerciële schaal produceert.
 • 1992 SANYO is de eerste fabrikant in Japan die woongebouwen voorziet van fotovoltaïsche systemen die stroom opwekken en terugleveren aan het elektriciteitsnet.
 • 1994 Marktintroductie van fotovoltaïsche systemen voor privégebruik op woningen.
 • 1997 SANYO-zonnecellen met heterojunctietechnologie gaan in serieproductie. Ze worden op de markt gebracht onder de merknaam HIT® (Heterojunction with Intrinsic Thin-layer). Marktintroductie van zonnemodules van 170 W. Celrendement: 16,4%; modulerendement: 14,4%.
 • 1998 Marktintroductie van fotovoltaïsche modules van 180 W. Celrendement: 17,4%; modulerendement: 15,2%.
 • 2001 Oplevering van de grootste zonnecentrale ter wereld: de SANYO Solar Ark op het fabrieksterrein van SANYO in de Japanse prefectuur Gifu.
 • 2002 Marktintroductie van de fotovoltaïsche module van 190 W. Celrendement: 18,5%; modulerendement: 16,1%
 • 2003 SANYO brengt fotovoltaïsche modules in de handel met een vermogen van 200 W, het hoogste rendement ter wereld. De fabriek in Nishikinohama in de Japanse prefectuur Osaka wordt gebouwd voor de productie van fotovoltaïsche cellen/modules.
 • 2005 De fabriek van SANYO in Hongarije begint met de serieproductie van HIT®. 2007 SANYO overschrijdt de kaap van 100 miljoen geproduceerde HIT®-zonnecellen. Celrendement op R&D-niveau: 22,3%. Uitbreiding van de fabriek in Hongarije voor de productie van HIT HD-modules. Marktintroductie van de fotovoltaïsche modules van 215 W. Celrendement: 19,3%; modulerendement: 17,2%.
 • 2008 SANYO introduceert de HDE1-productlijn: het unieke honingraatontwerp is het resultaat van technologische ontwikkelingen om siliciumreserves te benutten.
 • 2009 SANYO introduceert de krachtige HIT®-module van 220 watt op de Europese markt. SANYO HIT® levert het hoogste rendement ter wereld: 17,4%.
 • 2010 SANYO introduceert de nieuwe, krachtige HIT®-module van 235 watt op de Europese markt. SANYO HIT® levert op dat moment het hoogste rendement ter wereld: 18,6%.
 • 2011 In februari lanceert SANYO zijn module van 240 W met een celrendement van 21,6%. In oktober wint het Tokai University Solar Car Team het World Solar Championship van 2011 in Australië. De winnende auto haalde voordeel uit de hoogste energieconversiegraad dankzij het gebruik van HIT®.
 • 2012 Vanaf april verandert de merknaam voor onze zonnemodules in Europa van SANYO in Panasonic. De verandering is alleen een merknaamwijziging. Er verandert niets aan de verkoopstructuur en de modules worden nog altijd geproduceerd in dezelfde productievestigingen. Panasonic richt een nieuw bedrijf op in Maleisië, dat als nieuwe basis moet dienen voor de productie van zonnepanelen en -cellen in Azië. Panasonic investeert 45 miljard yen in de vestiging, die in december 2012 de productie opstart en goed is voor een jaarlijkse productiecapaciteit van 300 MW. Datzelfde jaar nog worden de nieuwe modules met zwarte achtergrondfolie gelanceerd op de Europese markt. Ze bieden woningeigenaren een esthetisch alternatief.
 • 2013 In april wordt de grootste dakinstallatie in Turkije gerealiseerd met HIT®. De installatie weet de eigenaar aangenaam te verrassen met een energieopbrengst die 17% hoger ligt dan verwacht.
 • 2014 De nieuwe, verbeterde module van het type VBHN24xSJ25 wordt in de handel gebracht. Wereldrecord op R&D-niveau: celrendement van 25,6%!
 • 2015 Nieuwe, compacte module van het type VBHN285SJ40 wordt in de handel gebracht.
 • 2016 Verlenging van de Europese HIT®-productgarantie tot 15 jaar. Nieuwe, krachtige module van het type VBHN330/325SJ47 en VBHN295SJ46 wordt in de handel gebracht.
 • 2017 Panasonic viert 20-jarige productie van fotovoltaïsche module HIT® Verlenging van de Europese HIT®-productgarantie tot 25 jaar.
 • 2018 Panasonic viert zijn 100-jarig jubileum. Nieuwe zwarte module "KURO" (325W) wordt in de handel gebracht.

Investeren in fotovoltaïsche modules of zonnepanelen is een investering op lange termijn. Idealiter heeft een zonnemodule een levensduur van 25 jaar en zelfs langer. Dat maakt de relatie met uw fabrikant van zonnepanelen, zeg maar fotovoltaïsche panelen of kortweg PVpanelen, bijna even duurzaam als die met uw levenspartner. Om die relatie zo succesvol en aangenaam mogelijk te laten verlopen, heeft u een PV-fabrikant nodig die handelt als een partner op wie u kunt vertrouwen. Met 42 jaar expertise en ervaring is Panasonic Solar een pionier en leider in technologie met een uniek trackrecord als het aankomt op betrouwbaarheid.

Aarzel niet en contacteer uw groothandel, GPC Europe, voor de aankoop van Pansonic zonnepanelen in België, Nederland en natuurlijk ook in alle andere landen.

Bezoek de officiële website van Panasonic hier.

Momenteel surft u via de slider merken naar Panasonic zonnepanelen. Om nog meer filters te kunnen toevoegen kan u ook surfen via de menubalk en het onderdeel "zonnepanelen" kiezen.
Ofwel klikt u hier