Solis Quickstart

Contact service

Indien service nodig, kan u eerst en vooral GPC Europe, ofwel de contactpersonen bij Solis contacteren.

✔  GPC Service hotline: 051.54.12.31

✔  Service lijn: +31.850.48.13.00
✔  E-mail BE: beservice@solisinverters.com
✔  E-mail NL: nlservice@solisinverters.com

Mocht u problemen hebben met het monitoringsportaal, kunt u Solis contacteren via:

✔  Erik Eken: erik@solisinverters.com
✔  Dave van Pelt: dave@solisinverters.com

Login paswoord landeninstelling

Via het scherm uw landeninstelling aanpassen kan via het paswoord 0010.

Solis App

U kunt de app downloaden zowel voor Apple als Android onder de naam "Solis Cloud"

Solis Cloud

Apple store (IOS):

Play Store (Android):

Apple Solis Cloud
Playstore Solis Cloud

IP-adres

Omvormer verbinden met WIFI

• Ga vanuit de app Solis Pro en scan het serienummer (via android even naar access point gaan)
  • Vanuit access point signaal naar bijvoorbeeld AP_704119932 (= het serienummer van de stick)
  • Verbinding maken
  • IP 10.10.100.254
  • Inloggen:
    ✔  User = admin
    ✔  Wachtwoord = 123456789
    ⇒ Wizard: home wifi network - wachtwoord etc.
    AP-WIFI is weg!!

Vanuit de eindgebruikers web interface kan je een installer kiezen! Alle gekende installateurs staan er in.
Dit via Intro → Installer → Connect plant to installer

Problem Solving

✔  U kunt geen verbinding maken met uw router:

• Als de signaalsterkte van het geselecteerde netwerk <35% is, is de verbinding onstabiel
    ⇒ Oplossing: Pas de positie van de router aan of verhoog het bereik (WiFi versterker)
  • Draadloze module als STA-modus, het bereik voor kanaalsdersteuning van de router is 1 tot 11.
  • Ondersteuning WiFi STA router 802.11 b/g/n-modus.
  • Sommige ondernemingen kunnen de wifi-verbinding beperken, dus het wordt aanbevolden de functie voor het beperken van de Qos te sluiten.
  • Ondersteuning van de normale routing-codering (WEP / WPAPSK WPA2PSK), ondersteunt geen gemengde meerdere coderingsmethoden.
  • Open de DHCP-functie van de router, anders kan geen verbinding worden gemaakt met router-wifi.
  • Als u bovenstaande oplossingen hebt geprobeerd en de router nog steeds niet kunt verbinden, stelt u de router opnieuw in of herstelt u de fabrieksinstellingen; Als het nog steeds niet kan worden gebruikt, neem contact op met de klantenservice van Ginlong om het op te lossen.

✔  Als u het AP-Signaal niet kunt vinden:

• Als u de lijst met draadloze netwerken (AP-datalogger SN-serienummer) niet kunt vinden, zorg er dan voor dat u de datalogger-afstand verkleint naar max. 10 meter
  • Uw datalogger is mogelijk al verbonden met een router, en dan is het AP-signaal verborgen. Open de klep van de datalogger en sluit deze aan op de omvormer (ingeschakeld). Druk 5 seconden op de knop om hem te resetten.
  • Als bovenstaande stappen het probleem nog steeds niet kunnen oplossen, neem dan contact op met de klantenservice van Ginlong.

✔  Als het configuratieproces is mislukt:

Als de configuratie mislukt, kan dit omwille van 1 van deze redenen zijn:

• Klik op "Retry" en controleer het wachtwoord van de router zorgvuldig.
  • Het router-netwerksignaal is slecht, de afstand tussen de datalogger en de router is te ver. Plaats de router dichter bij de datalogger.
  • voldoet niet aan de veresten van de datalogger naar de router.

Als de volgende situaties zich voordoen, configureert u het netwerk van datalogger-apparaten opnieux:

• Router vervangen
  • WiFi-wachtwoord gewijzigd
  • Router-SSID gewijzigd
  • Werkomgeving heeft beperkte wifi-verbindingen

RMA-formulier

Vanaf heden moeten RMA's via de Ticket dienst van Solis zelf aangemeld worden.
Deze moeten dus niet meer terug naar onze magazijnen gestuurd worden.

Geen resultaten gevonden. Probeer het opnieuw of gebruik de zoekfunctie.